Filosofikveld i Ulvik- Taoistisk livsvisdom

Arrangement

Velkomen til filosofikveld i Ulvik
Me får besøk av føredragshaldar Henrik Mathisen med boka Forstanden vandrer nordå - tilstedeværelse i taoistisk visdom.

Dato / tid
02.11.2018, 19:00 - 20:30


Tilstedeværelse, mindfulness og visdom

– I en taoistisk historie vandrer Forstanden nordpå for å finne sin vei i livet. Veien handler om Tilstedeværelse. Bak Tilstedeværelse ligger begrepet mindfulness, som har fått økt popularitet i vesten de siste årene, hovedsakelig som en teknikk for stressmestring og indre ro. I dette foredraget setter jeg også Tilstedeværelse i sammenheng med innsikt og visdom. Hva er Tilstedeværelsen natur? Jeg ser på Tilstedeværelse som en kvalitet evig tilstede i menneskenaturen, uavhengig av kultur og tradisjon. Foredraget blir krydret med sitater fra taoistisk visdomslitteratur, og er inspirert av boken jeg har skrevet med samme tittel. Hva Forstanden finner på sin vandring får du høre mer om i foredraget.

Henrik Mathisen har 25 års erfaring med mindfulness- og innsiktmeditasjon, og har levd 3 år som buddhistmunk (1995-97). Han har mastergrad i buddhistiske og tibetanske studier ved Universitetet i Oslo, ein 3-årig utdanning i fem element akupunktur, samt bakgrunn i kognitiv psykologi.
Henrik har omsett bøkene Den tibetanske dødeboken (Gyldendal 2001), og Milarepa – visdom fra Tibets store mester (Arneberg forlag 2015), frå tibetansk til norsk. I 2017 kom Henrik ut med boka Forstanden vandrer nordpå – tilstedeværelse i taoistisk livsvisdom (Agnosco forlag).

 

(innleiande tekst skriven av føredragshaldar)

Henrik Mathisen

Inngang kr 50,- (kontant)